KONYA / BEYŞEHİR - Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PANSİYON EVRAKLARI

2023 /2024 PANSİYON KAYDI İÇİN İSTENEN BELGELER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Başvurular Eylül ayı içerisinde öğrenci velisi tarafından yapılacaktır.

2023-2024EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT EVRAKLARI

Parasız Yatılı Öğrencilerden İstenecek Evraklar

Kayda gelirken yanında getirilmesi gereken belgeler

1) Resmî sağlık kuruluşlarından alınacak rapor ("Pansiyonda yatılı kalmasında sakınca yoktur." ibareli)

2) Ailenin maddî durumunu gösterir beyanname (Ek:1)

3) 4 (dört) adet fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

4) Veliye ve öğrenciye ait ikametgah belgesi.

5) Öğrencinin Nüfus cüzdan fotokopisi

6) Aile Nüfus Kayıt örneği

Okulda doldurulması gereken evraklar

1) Bilgi formu (Okulda Doldurulacak)

2) Kayıt belgesi (Okulda Doldurulacak)

3) Pansiyon demirbaş eşya taahhütnamesi(Okulda Doldurulacak)

4) Pansiyon -veli -Öğrenci Sözleşmesi(Okulda Doldurulacak)

5) Hafta sonu çıkış için İzin Belgesi(Okulda Doldurulacak)

6) Evci çıkış İzin Dilekçesi (Okulda Doldurulacak)

7) Veli İzin Belgesi (Evci, Gezi, okul dışı sosyal etkinlik vb.) (Okulda Doldurulacak)

8) Seçmeli ders dilekçesi (Okulda Doldurulacak)

!!!! AİLE DURUM BELGESİ (EK-1)'İ DOLDURMAYACAK OLANLAR !!!!

1) İlköğretimde parasız yatılı olarak öğrenim görenler EK-1 düzenlemeyecekler, sadece mezun olduğu okuldan parasız yatılı olduğunu belgelendiren resmi yazı alacaklardır.

2) İlköğretimde burslu olarak öğrenim görenler; 8. sınıfta burslu olduğuna dair resmi yazıyı mezun olduğu okuldan alacak ve ayrıca EK-1 düzenlemeyecektir.

3) Anne veya babası öğretmen olup ,görev yaptığı yerde çocuğunun devam edeceği tür ve düzeyinde resmi okul (ANADOLU LİSESİ) bulunmadığını resmi olarak belgelendirenler, ancak EK-1 Aile Durum Belgesi düzenlemeyecektir.

4) Paralı yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler EK-1 ve ilgili belgeleri doldurmayacaklardır. .

EK-1 DÜZENLENİRKEN;

a)Aylık maaşlı iseniz 2019 yılına ait Maaş Bordronuzu ve tüm gelirlerinizi,

b)Emekli olup 3'er aylık dilimlerde maaş alıyorsanız, 2019 Yılında hangi dönemlerinde iseniz, ilgili banka şubesinden alınan Maaş Durumunuza ait resmi yazıyı,

c)Kendiniz maaşlı olup,eşiniz çalışmıyorsa 2019 yılına ait TEDAVİ YARDIM BEYANNAMENİZ ve AYRINTILI MAAŞ BORDROSUNDA aile yardımı aldığı belgelendirilecek.

d)Serbest Meslek sahibi iseniz SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)n'dan emekli olmadığınıza dair resmi yazıyı,

e)Serbest Meslek sahibi olup, eşiniz çalışmıyorsa SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'ndan eşinizin kaydı olmadığına dair resmi yazıyı,

f)Eşiniz çalışıyor ise 2019 yılına ait Maaş Bordrosunu,

g)Serbest Meslek sahibi iseniz VERGİ LEVHANIZIN FOTOKOPİSİNİ belgelerinize ekleyiniz ve aylık gelirinizin tespitini Pansiyon Müdür Yardımcısına kontrol ettiriniz.Hem emekli hem de serbest meslek sahibi iseniz ,emekliliğinizi aylık gelir kısmına,vergi levhasından gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz.(Özel muayenesi olan Doktor vs. aynı işlemi yapacaktır.)

h)Köyde çiftçi iseniz aylık gelirinizi tespit edip EK-1 belgesini Köy Muhtarına onaylatınız.

ı)Yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin MAHKEME KARARLARI ve TEDAVİ YARDIM BEYANNAMENİZ eklenecektir.

i)EK-1 Aile Durum Belgesi mutlaka onaylatılacaktır. Çalışmayanlar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla (SSK-BAĞKUR-EMEKLİ SANDIĞI) EK-1'i Mahalle Muhtarına, çiftçi geliri olanlar Köy /mahalle muhtarına , ücretliler ve maaşlılar çalıştıkları kuruma onaylatacaklardır. Bankadan emekli maaşı alanlar ilgili banka şubesine , serbest meslek sahipleri bağlı oldukları vergi dairesine onaylatıp mühürleteceklerdir.

j)Paralı yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler EK-1 ve ilgili belgeleri doldurmayacaklardır.

k)Ailenizin kira, Köy geliri gibi diğer gelirleri EK-1 de ilgili kısımlara işleyiniz.

l)Belgelerin tamamı resmi olup, özenle ve dikkatle belirtilen esaslara göre düzenleyiniz.

Kayıt kabul Ek-1 dosyası için tıklayınız.

Yayın: 13.08.2020 - Güncelleme: 07.08.2023 17:09 - Görüntülenme: 341